Ruilen en Retourneren

Het verwerken van jouw retour duurt ‘vanaf ontvangst bij ons’ gemiddeld 14 dagen. Na de verwerking van jouw retour, wordt je op de hoogte gesteld via een e-mail met daarin verdere info over je terugbetaling of of omruiling

Mocht je na 14 dagen nog geen bericht van ons hebben ontvangen, neem dan contact op via het contactformulier of shop@ambika.nl. Vermeld wel jouw naam, e-mailadres, telnr en het bestelnummer.

Het kan voorkomen dat het het beantwoorden van vragen soms langer duren dan je van ons gewend bent. Wij raden je dan ook aan om jouw vraag via één kanaal te stellen. Mocht je een vraag over een order hebben dan is het verstandig om te refereren naar jouw ordernummer. Uiteraard proberen wij jouw zo snel mogelijk te antwoorden

Het kan helaas voorkomen dat jouw bestelling beschadigd raakt tijdens de verzending. Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de klacht. Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en zoekt samen met jou naar de beste oplossing.

Zodra wij jouw retour hebben ontvangen en verwerkt, wordt er een aanpassing gemaakt op je factuur. Je ontvangt dan binnen 24 uur een aangepaste factuur van Klarna, bijgesteld op basis van je retourzending.

Het fijne aan Klarna is dat je niet je volledige factuur van te voren dient te voldoen. Wel raden wij je aan om je factuur tijdig te betalen, om verhoging van kosten te voorkomen.

Heb je je Klarna factuur al betaald en uiteindelijk items geretourneerd? In dit geval ontvang je een terugbetaling van Klarna zodra wij jouw retour ontvangen en verwerkt hebben.

Ben je al bekend met de Klarna app? Met de Klarna app heb je een overzicht over je bestellingen en kun je onder andere je factuur ‘’on hold’’ zetten of retouren aanmelden.

Kijk voor meer informatie op https://www.klarna.nl

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij raden je aan om je adres handmatig in te vullen in de checkout en geen autofill te gebruiken. Mocht het hierna nog niet lukken, dan raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Het is handig om hierbij een screenshot te sturen van de gehele checkout of de foutmelding.

Je kan je order makkelijk retourneren door de onderstaande stappen te volgen.

 1. Kijk of jouw retour voldoet aan onze retourvoorwaarden.
 2. Vul het retourformulier hieronder in en de ontvangen pakbon in je pakket en zorg dat zowel de items als de pakbon goed verpakt worden geretourneerd. (Zonder een pakbon kunnen wij jouw retour niet verwerken.)
 3. Volg de te nemen stappen. Vergeet niet om het oude verzendlabel te verwijderen.

Indien je je bestelling via PostNL  retourneert, ontvang je van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een Track & Trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald.

Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een Track & Trace code kunnen wij geen onderzoek starten naar retouren en zullen wij vermiste retouren dus niet terugbetalen

Let op: Wij adviseren niet om je order te retourneren met DHL! Deze pakketjes komen vaak niet aan omdat zij niet werken met een postbus adres!! Wij geven hierop geen retourgarantie.

Het retourneren van je pakketje is voor eigen rekening.

Via onze website https://ambika.nl/ruilen-en-retourneren/ kan je jouw retour aanmelden en een retourlabel aanvragen, de kosten hiervoor zijn €5,95

Het is ook mogelijk om jouw pakketje te retourneren via een PostNL pakketpunt, afhankelijk van het pakketje verschillen de kosten hiervoor (vanaf €6,95).

Aanmelden

Aanmelden

Wil je het artikel retourneren of omruilen, dan kan dit 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Vul onderstaand formulier in.

Inpakken

Inpakken

Vouw de artikelen netjes op zoals je deze ook hebt ontvangen en pak deze daarna zorgvuldig in. Sluit hierbij ook het retourformulier met pakbon toe.

Retourlabel

Retourlabel

Mocht je gebruik willen maken van onze retourlabels, dan kun kun je dit downloaden met de retourbutton hieronder. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Let wel op dat je het oude label eerst verwijdert.

Afgeven Postnl Punt

Afgeven Postnl Punt

Lever je pakket af bij een PostNL aannamepunt in bij jouw in de buurt. Op postnl.nl/locatiewijzer kun je op postcode en huisnummer een locatie bij jouw in de buurt vinden.

Terugbetaling

Terugbetaling

De terugbetaling wordt voldaan op het rekeningnummer waar de betaling mee is uitgevoerd. Doorgaans worden de terugbetalingen binnen 14 dagen na ontvangst verwerkt.

  Onderwerp (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Bestelnummer (verplicht)

  Reden van retournering of omruiling

  Uw bericht